left-leaf

light-leaf

Vores historie

M.G. Petersens Gamle Familiehave er sommerrestaurant med stor udendørs servering. Her kan du fra tidlig formiddag til sen aften, slappe af og nyde et godt måltid mad og et koldt glas øl, i de unikke omgivelser. Stilen er rødternede duge, kulørte lamper og vajende Dannebrogsflag.

Med faglig stolthed værner vi om de danske madtraditioner og serverer blandt andet klassiske danske retter samt hele paletten af traditionelt smørrebrød, tilberedt af gode danske råvarer fra udvalgte leverandører. Havens specialitet og stolthed, de lækre hjemmerøgede produkter, tilberedes dagligt fra egen røgeovn. Også til selskaber har vi et udvalg af lækre menuer og buffeter.

Med live-musik mange hverdage samt alle weekender, dansegulv til de danseglade og legeplads til de yngste, er M.G. Petersens Familiehave et sted for hele familien og oplagt til hygge og fest af en hver art; Fødselsdag, barnedåb, konfirmation, sommerfest, firmaskovtur – Påske, Pinse, Skt. Hans og meget andet.

Denne unikke sommerrestaurant er en oase midt på Frederiksberg og henfører en, til en stemning af ”mormors kolonihavehus”. Fordelt på de 2 pavilloner, havestue, pergola og overdækkede pladser udendørs, kan haven rumme op til 700 gæster, uden at det går ud over den hyggelige atmosfære.

HISTORIE​

M.G. Petersens gamle Familiehave blev startet i året 1858. Den første bevillingshaver var slotsvægteren ved Frederiksberg Slot, Mads G. Petersen, der som supplement til pensionen fik kongelig tilladelse til; ”at traktere de slotshavebesøgende med kogende vand, mælk og fløde, samt i forbindelse hermed at udskænke kaffe og sælge brød portionsvis”.

Senere fik man lov til at sælge øl, dog gør de militære myndigheder opmærksom på, ”at øl kun må sælges flaskevis og ikke i bastioner”.

Det kogende vand var stadigt førende salgsvare, og man kunne købe vand på maskine og selv have kaffebønner og the med. De gamle kobbersamovarer havde navne efter deres facon: Kuglen, Langhals, Jomfru Svanehals, Madam Trippendal, Tvillingerne og Heidideldum. Ja det var dengang..

Igennem 5 generationer drev familie Petersen Haven, og det er værd at bemærke, at det i alle årene var pigerne i familien, der havde bevillingen. I 1977 blev Haven solgt til familien Sørensen, som var bevillingshavere i 27 år. 

I 2005 overgår haven til Dan Holst, hvorefter Joachim Hansen køber haven i 2007.

Joachim er opsat på, at drive haven med respekt for det originale udseende og de gamle traditioner. Samtidig skal haven kan leve op til nutidens krav, så nyt køkken, nye pavilloner, handicap toilet, puslerum og lukket legeplads er kommet til gennem tiden. 

På trods af mange fornyelser, vil vores gæster som har kommet her i mange år kunne sige: "Selv om meget er sket, ser her ud som der altid har gjort". - Og det over 100 år gamle ringspil spilles stadigt hver eneste dag af Havens gæster.

Vi glæder os til at byde Jer velkommen til endnu en sæson.

Med venlig hilsen

M.G. Petersens Familiehave

Joachim Hansen​

MG Petersens Familiehave   |   Pile Allé 16, 2000 Frederiksberg   |   Telefon: 36 16 11 33   |   E-mail: mail@petersensfamiliehave.dk​

​​